Felfázás és E.Coli ellen Fekete Berkenye kúra

A fekete berkenye nagy előnye, hogy fogyasztásukkal karban tartható a húgyutak egészsége. Ezen jótékony hatását már a múltbéli gyógyítók is ismerték.

Húgyúti fertőzés több millió embert érinthet a világon. Kialakulásának legfőbb okozója az E-coli baktérium.

A betegség tünetei közé tartozik a gyakori vizelési érzet vagy inger, fájdalom vizelés közben és zavaros vizelet.

Köztudott, hogy a vörös áfonya hatékony a húgyúti fertőzések kezelésében, ugyanakkor az újabb vizsgálatok azt mutatják, hogy az arónia bogyók akár 5-10-szer hatékonyabbak lehetnek, mert magas arányban tartalmaz kínasavat, mely bizonyítottan megakadályozza a húgyúti fertőzéseket.

További laboratóriumi vizsgálatok azt mutatták, hogy az ‘Aronia melanocarpa’ hatékonyan csökkentheti a baktériumok elszaporodását, beleértve az E-colit is, így az arónia bogyók bizonyítottan segíthetnek megelőzni és gyógyítani a húgyúti fertőzéseket, és fenntartani a kiválasztó rendszer egészségét.

Immungyengeség, megfázás ellen:

Egy bulgáriai laboratóriumi patkányokon végzett kutatás bizonyította a berkenye kifejezett gyulladásgátló hatását, valamint azt, hogy javítja a májműködést, és védi a gyomrot. e.coli

A kutatók felfedezték a fekete berkenye bogyó antibiotikum és vírusellenes hatásait is: A gyümölcslé révén a petri csészében nem szaporodtak el a staphilococcus és E.coli baktériumok, és az A típusú influenza vírus sem!

A legújabb kutatások tehát azt mutatják, hogy a berkenye közvetlen hatással lehet az influenzára és a bakteriális fertőzésekre a bélben és a légutakban egyaránt, így ez a bogyó népszerű megelőző eszköz az influenza szezon idején, és egy remek nassolni való, ha úgy érzi, hogy kerülgeti a nátha.

Az antioxidánsok, az szervezet alapvitaminjaként a C-vitamin, és a berkenye további értékes összetevői (Kattintson az összetevőkhöz! >>>) együttesen támogatják a szervezet védekező rendszerének megfelelő működését!  

Az antioxidánsok általános egészségvédő szerepe: 

Az egyik legfontosabb szempont, hogy a berkenyében több tucat antioxidáns található.

A gyümölcsben lévő kvercetin, epikatechin, kávésav, malvidin, lutein, zeaxantin és a karotin biztosítják a hatalmas antioxidáns védelmet, mely javíthatja az általános egészségi állapotot azáltal, hogy megszünteti a véráramban lévő szabad gyököket, melyek megpróbálják a bőrben a szemben, a szervekben és a szövetekben található egészséges sejteket megváltoztatni.

Az erőteljes antocianin és flavonoid tevékenység az egyik legegyedülállóbb képessége ennek a fanyar ízű gyümölcsnek!

A szervezet alapvitaminja:

Ugyan a legtöbb figyelmet a berkenyében található antioxidáns kapja, jelentős mennyiségű C-vitamint is tartalmaz, mely serkenti a fehérvérsejtek tevékenységét, valamint kulcsfontosságú összetevő a kollagén előállításában.

A kollagén jelentős szerepet játszik a növekedésben és a szervek, a szövetek, a sejtek és az érhálózat javításában.