Miért ajánlott Cukorbetegség esetén a Berkenye?

A cukorbetegség megelőzhető, kezelhető berkenyével?

A berkenyében található élelmi rostok növelik az inzulinszabályozást, ami segít megőrizni a normális vércukor szintet, valamint súlyos cukorbetegek esetében megelőzni, hogy injekciózni vagy gyógyszerezni kelljen magukat. Ezek a bogyók segíthetnek ellensúlyozni a cukorbetegség negatív hatásait, de kezelhetik is azt.

A kutatók kimutatták, hogy az antocianinok fontos szerepet játszhatnak a cukorbetegségben és a szív-és érrendszeri betegségekben!

Mit mond a tudomány?

Az antocianinok csökkentik a vizeletben és a vérsavóban a glükóz szintet.

Egy másik tudóscsoport is kimutatta, hogy az antocianinok csökkentik a vércukorszintet. Naruszewicz és társai egy kardiológiai klinikát működtetnek, ahol az infarktusos pácienseket berkenyével kezelik. Az általuk készített tanulmány alapján elmondható, hogy az arónia csökkenti a szisztolés vérnyomást ezeknél a betegeknél.

Azt is kimutatták, hogy csökkentette az LDL- koleszterin oxidációjátt, és gátolja azokat a tényezőket, amelyek gyulladást okoznak.

Egy 2002-es kisebb tanulmány szerint a berkenye segít a vércukorszint ellenőrzésben a cukorbetegeknek. Miután a betegek 200 ml cukormentes, mesterségesen édesített berkenyelevet ittak 3 hónapig naponta, a cukorbetegeknél csökkent a vércukorszint mennyisége. cukorbetegseg

Olybá tűnik, hogy a berkenyelé mérsékeli az összkoleszterin szintet is.

Tehát a fekete berkenye hasznosnak mondható a cukorbetegség kezelésében, mert megakadályozza a vércukorszint csökkenését vagy növekedését – Így a cukorbetegség szövődményeit is képes megelőzni.

  Azért, hogy jobban megértsük a berkenye jótékony hatásait, dr. Bolin Qin és Richard Anderson (diéta kutatók) megvizsgálták, mi történik ha 1-es típusú diabéteszes patkányokat berkenye kivonattal etetnek hosszabb ideig. A kutatók először 18 darab 1-es típusú vagy inzulin rezisztens hím patkányt etettek fruktóz-gazdag étrenddel 6 hétig.

Ezután szétválasztották az állatokat: Az egyik csoport továbbra is tiszta vizet ivott, míg a másik berkenye kivonattal dúsítottat.
6 hétig tettek így, majd a csoportokat összehasonlították testsúly, testzsír és vércukorszint alapján – Ugye kitalálják, melyik csoport mért adatai voltak a kedvezőbbek?!